Thursday, April 1, 2010

Mingi aprillinali vist - valjas suvi!!

Kraadiklaas naitab, et valjas on sooja 26 kraadi.
See kevad tuli see soojus oige vara. Vaga monus, ega ma kurda. Aga tool pidin veidikene
fyysilist tegema ja higi hakkas lopuks voolama, siis kyll kirusin. Oleks bassein, hyppaks sisse.
Siin tehakse nn avalikud valibasseinid lahti ilmast hoolimata mai lopus, mitte kunagi varem, isegi
kui on juba palav enne seda. Eelmine aasta tahtsin panna aeda selle koige odavama variandi, taispumbatava basseini, kuid sellega see jama, et peab olema hasti tasane pind ja meil sellist pole kuskilt votta ja mees ei viitsinud jamada. Siis tahtsin osta batuuti, jalle mees ei lubanud, et naabrilapsed tulevad kasutama, kui meid kodus pole ja juhtub onnetus ja siis maksa. Siinse seaduse jargi, kui sinu maalapil kellegagi midagi juhtub, siis koik arsti - ja haiglakulud katad sina.
Nonda meil ongi aias tyhjus ja pean minema lapsega parki mangima. Lubanud juba mitu paeva, aga alati midagi ette tulnud.
Natuke hiljem - parki minekust ei tulnud siiski jalle midagi valja, kuna hakkasime Marleeni yhte kooliprojekti tegema, mis oli vaja lopetada. Peaks sellest ka pilti tegema, paris age tuli valja.
Teemaks olid siis loomad, igayks pidi valima looma, tema valis hylge. Projekt seisis selles, et pidi lugema hylge teemalise raamatu ja siis sellest kokkuvotte tegema ja samuti valmistama diorama, mu eesti keel on ikka nii kokku kuivanud, ei maleta enam, kuidas asju nimetatakse. Pean pildi tegema, siis naha, mis see on. Saime selle valmis, siis tegime koolitoo ara ja siis tuli sobranna lapsega kylla. Tarisin kuuri alt aiatoolid ja laua valja, tegin tuunikala salatit ja joime koduveini.
Lapsed mangisid aias. Monus oli. Tegin ka paar suitsu, sobranna suitsetab ja ma ka vahest ( vaga vahest harva ) tomban mone temaga koos. Kui vahest moni konservatiivsem naeb, siis saab krepsu, et kas ma suitsetan. Ma leian, et paar suitsu ehk iga paari kuu, vahest poole aasta-aasta tagant ei ole suitsetamine.
Homme on Suur Reede, mul vaba paev, Marleenil pool paeva kooli, tal on esmaspaev vaba.
Homme lubab ka kuni 27 kraadi sooja, laupaeval aga on aikest ja vihma oodata, pyhapaeval peaks jalle ilus olema, siis meil plaanis vaike Easter party seekord siis meie juures. Lapsed ikka ootavad igaastast munadejahti ja endal oleks ka tore teha esimene aiapidu. Mees plaanib teha suitsukana, paar nadalat tagasi meisterdas ta isaga kahepeale valmis ehtsa suitsuahju, lepapuud on ka meil olemas ja juba esimene proov ka tehtud, suitsukana oli ylehea. Kahju, et siin ei ole neid kalasorte nii kergelt saada, mis Eestis. Siin on vaid lohe, tilapia ja kasskala. Kahe viimase fann ma niivaga ei ole. Teatud poodidest saab siiski tellida kala, ykskord tellis mees lesta ja sussutas sobraga terve paeva tavalise grilliga, kuid asja sai. Suitsukala on ikka vaga hea, eriti suvel. Tulevad meelde lapsepolved Haapsalu lahistel merel kala pyydes ja hiljem seda vanaonu aias suitsuahjus kypsetatuna syyes. Suu hakkab vett jooksma.
Tegelt mis ma siin ikka toidust raagin, tegelt peaks voimalikultvahe sooma. Yritan veitsa alla votta, aga mis ei lahe, see ei lahe. Masendav...

2 comments:

  1. kadekadekade olen:) tahan ka sooja. selle lumesulamisega on nii, et kui päike paistab siis OK ilm ja täitsa kevad. kui vihma kallab siis nii niiske ja külm.... brrr. terve talve olid lapsed terved ja nüüd pole muud kui köha ja köha ja köha...

    tee mõni pildike ka oma ilusast suvest :)

    ReplyDelete
  2. eks kevadel loovadki need haigused valja alati :(
    me olime terve veebruarikuu koik jargemooda haiged.
    tegelt veel paris suvi ikka pole, kuna puudki veel raagus, samas paeval paikse kaes on palav nagu suvel.

    ReplyDelete