Friday, October 14, 2011

Sister Wives

Ameerikas leidub koike. Siin on esindatud koik rahvused, usud, liikumised, grupeeringud, eluviisid jne jne. Selles ju Ameerika idee seisnebki - piiramatu vabadus otsustada, kuidas elada, mida uskuda, mis arusaamu jargida. Demokraatia ja usuvabadus. Yhesonaga yks suur kompott inimestest ja nende eelistustest.
Eile ohtul sattusin vaatama saadet "Sister Wives". Tegemist on polygaamia jargijatega, pohiliselt elavad nad Utah osariigis Salt Lake City kandis. Paljud nendest on mormoonid.
Siin mees oma kolme esimese naisega http://www.huffingtonpost.com/2011/10/13/sister-wives-talk-polygam_n_1008993.html

Praeguseks koosneb see pere mehest ja neljast naisest ning nende lastest. Igal naisel oli 3-4 last ja kokku oli neid lapsi 16, alates beebidest kuni pubekateni valja. Esimese naisega oli mees olnud koos juba yle 20a, ja iga natukese aja tagant on votnud siis naise juurde.
Koige huvitavam oli see, et nad ei elanud yhe katuse all. Olen enne ka nainud saateid polygaamide peredest, kuid nad elavad koik yhe katuse all ja naised teevad koike koos - syya, koristavad, kasvatavad lapsi.
Need naised elasid koik eraldi majades oma lastega, samas piirkonnas, kuid siiski suht eraldi.
Nii et mees veetis iga naisega paar paeva ja siis laks edasi jargmise juurde. Koige naljakam oli, kui ta vahest yhe paeva jooksul mitu korda mitme majapidamise vahet jooksis, kuna ei leidnud oigeid riideid voi vajalikke tooriistu ja ei maletanud, millises majas tal need olid. See oli nii koomiline mu meelest. Mees ise oli hasti agar ja rahulik koige selle juures, koikidel naistel aitas ta syya teha ja nousid pesta, tegeles lastega ja naistega oli vaga hea labisaamine. Naised omavahel said ka hasti labi, viskasid nalja ja suhtusid koike vaga rahulikult ja moistvalt. Ega vist muudmoodi saakski. Vaid yks naine tunnistas, et ta ei tunne ennast enam erilisena. Mulle tundus, et koige rohkem tahelepanu sai koige viimane ja koige ilusam ja saledam ja noorem naine.
Imestasin veel, et kuidas see mees jaksab pidada yleval 4 majapidamist. Mis nipiga? Keegi ei tundunud tool kaivat. Kaks naist olid hiljuti oma tookohast ilma jaanud, samuti mees ise. Nad arutasid, et teeks pereari. Siis selgus, et esimene naine oli finantsanalyytik ja pere raamatupidaja ja rahaasjade korraldaja. Siis tuligi valja, et ka teised naised on koik haritud ja voimelised ise end yleval pidama. Nii et hakkasin motlema, et no on ikka mehel hea elu. Motle, 4 naist, kes ootavad sind pikisilmi ja langevad sulle kaela ja on valmis sinu jaoks koike tegema. Kui neid kysitleti, et miks te nii tahate elada, siis noorem naine vastas, et aga nii ma ei tydine kunagi mehest ara, me ei tylitse ja meil on alati ponev ja huvitav, kui me kohtume. No nagu ikka veel oleks see kohtamise periood. Et nagu oled suhtes, aga ei ole ka. Ok, sellest saan veel aru, aga kui vaatasin, kuidas mees laks yhest majast teise ja igas majas suudles erinevat naist ja kes teab mida veel tegi, siis laks syda pahaks. Midagi peaks olema ikkagi intiimset vaid kahe inimese vahel. Ma ei tahaks suudelda meest, kes eelmine voi sama paev on suudelnud teist naist ja enne seda veel mitut erinevat. Mina ei suudaks jagada oma meest.
Mulle tundus, et need naised ise oigustasid end liiga ja kuigi pealtnaha oli koik ilus ja tore, siis pinna all vois aimata vaikest konkurentsi ja pinget. Mees muidugi monules koige selle keskel.
Midagi on ikka mada sellises elukorralduses ja koige hullem - mis eeskuju naitavad need naised oma tytardele???
See mees tunnistas ise ka, et vahest on tunne, et koik kaib ylejou, kuid samas kes meist nii ei tunneks ka oma tavaelus ja tavasuhtes. Siin koik neli naist, viimane ja noorim neist lapseootel, kellest saab jarjekorras 17-nes.
http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2011/10/sister-wives-robyn-and-kody-are-having-a.html
Ja siin kogu pere koos vaatamas UH videot, kus naha kohus kasvava uue pereliikme sugu
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2047698/Sister-Wives-children-discover-set-baby-brother-new-episode-polygamy-reality-show.html

Nagu naha, on nende pere saanud ylima kriitika osaliseks, kuid nae - see myyb ja oma reality-showiga panevad kindlasti monusa papi kokku. Nii see kaib tanapaeval. Meil pole siin millegagi valja paista.

No comments:

Post a Comment