Monday, September 5, 2011

Sygis kaes

Ilm tegi see nadalavahetus taieliku kannapoorde, peale ligi 40-kraadist leitsakut on tana meil vaid 16 kraadi ja kova tuul. Saatsin just mehe ja lapse koertega jalutama ja pidin lapsele jope kapist valja otsima. Selline see Indiana ilm on. Kuumalainest saab jarsku sygis, kuid sellist vahepealset normaalset ilma ei ole, et saaks dressikaga kaia. Selliseid vahepealseid riideid laheb siin selle tottu suht vahe. Kaisime tana just poes, kuna avastasin jalle, et Marleenile mitte midagi selga ei lahe, mina ei saa aru, kuhu ta kasvab. Isegi need dressid ja teksad, mis kevadel ostsin Eestis kaimiseks, on nadid. Eestis muidugi neid eriti kanda ei saanud, kuna laks ju nii palavaks.
Marleenil on hetkel ka vaga lollakas kasv, kuna suurus 8 talle vaike ja jargmine suurus 10/12 liiga suur. Miks ei ole vahepealset suurust 9/10, mulle pahe ei mahu. Osadel firmadel on, kuid vahestel. Teine asi, mis vihastab, et nagu noukaajal, kilejoped koik ara myydud juba. Vaid talvejoped jargi, onneks vana veel kaib. Saime allahindlusega uued tossud, 13 taala, ei maletagi, millal viimati tosse ostsime, ikka kas tennised, crocksid voi flatsid - madala tallaga kingad. Nyyd sai siis nendega jalutama meelitatud. Mina viilisin korvale, kuna vaja siin arveid sorteerida, pesumajandus lopetada ja blogida. Ega naisterahva tood ei loppe ju kunagi.
Meil oli tana vaba paev, kuna oli Labour Day ehk siis tooliste pyha. Suur eestlaste pidu sai juba laupaeval maha peetud mehe vanemate juures, kuid kuna nii palav oli, siis pidime toas kykitama, mees mul vaeseke higistas yksi metsa all grilli aares. Mees mul hakkab jah vanemaks jaama ja oli seekord kaine autojuht ning juba kell 10 lahkusime, koik naersid, et mis ime see on, minu mees tahab peolt lahkuda ja omal algatusel, aga ei ole midagi teha, vanus tuleb peale. Meil olid koerad ka kodus ootamas ja Marleen oli hoopis sobranna juures. Sobranna on tal eelmisest koolist ja hasti tore pere neil, tytar on nende imelaps, kelle nad said suht hilja, ema on minust vahemalt 10a vanem ja isa sinna 50a kanti juba. Kuid toredad inimesed, lihtsad ja tagasihoidlikud. Isa rabab kahe koha peal tood, kuna naine on toovoimetu, seljahadad tal ja polvega midagi, kaib kepiga, paris kahju kohe, kyll ta kaib arstide vahet ja votab rohtusid, mitmel opil ka vist kainud, kuid ikka valud. Siis paneb motlema kyll, et peab oma tervist hoidma ja onnelik olema, et ikka kaed-jalad tootavad. Nad on vaga protectivad oma lapse suhtes, ehk siis vaga hoiavad last nn vati sees, ei lase kunagi yksi isegi mitte tahaaeda mangima ja meie juurde tulles ka alati pabistavad koera parast jne. Sobrannal on astma ja korvadega midagi, vett pidi kartma. Siin on hasti paljudel lastel astma. Nii et selle tottu ehk ma ka natuke pabistan, kui ta meil kylas, kui midagi peaks juhtuma, ei taha ju vastutust enda peale. Kuna endal pole kogemust yldse selliste asjadega.
Aga muidu jah nad sobivad jube hasti Marleeniga, teevad igast tantsukavasid koos ja muid projekte ja klubisid ja muidugi on nad molemad Hannah Montana ja Selena Gomez fannid.
Kuna meil siin koigil teistel poisid, siis mul on hea meel, et Marleenil on sobranna, kellega tydrukute asju koos teha, muidu mangib ta enamasti poistega soda, tagaajamist, videomange, maadleb ja myrab. Ja poisid muidugi ajavad tal narvi mustaks ja pisarad silma tihti, ornake on ta ikka sydamest, ytleb, et poisid drive me crazy.
Eile tootasime aias pool paeva. Loikasin paljud lilled juba ara ja osad peenrad katkusin taitsa yles, sygise poole kavatseme koik yles kaevata, kuna ei taha nii palju peenraid enam, ei jaksa rohida ja hooldada. Tahame teha voimalikult lihtsalt, et saaks labi kergema vaevaga, kuna minul too korvalt on vahe aega aias tegeleda, lisaks suvel siin nii palav, et no ei kannata. Ja nadalavahetused tahaks teha muud, kui kasi mullas olla. Ei tea, ei ole minus seda aednikku veel valja loonud, mulle meeldib korras ja ilus aed, kuid too ja lapse ja muude kodutoode korvalt ei ole aega ja jaksu. Eks see on ka eelistuste kysimus, ma eeldan veeta aega rohkem lapse ja perega ja mulle meeldib, kui toad on korras ja pesu pestud, ning toesti, ma ei tea aiatoost mitte midagi.
Peaks end sellel alal hakkama taitsa harima. Linnatydruk, mis teha.
Ohtu poole tahistasime naabripoisi 36a synnipaeva vaikselt lokkeohtuga. Ta on yksikmees ja rendib meie naabri kaest yhte tuba. Majaomanik ehk siis naaber on minust natuke noorem, 29a vist ja too tottu reisib ta palju ringi. Molemad on IT alal ja nn poissmehed, st et ei ole meie nainud siin kunagi mingeid naisi voi girlfriende, kui korraks keegi pilti tuleb, on ta kohe lainud ka. Tyypilised tanapaeva mehed siin Usas - mugavad, kuid saavad ise hakkama oma pesude ja koristamiste ja soogiga, ei taha end siduda, kardavad paaniliselt, et akki keegi naine laseb tite taha teha ja siis maksavad jargmised 18a. Siin on naistel suured oigused ja alimendid ja lasterahad paris kopsakad. Lapsed neile muidu meeldivad, Marleen on nende lemmik ja nad Marleenile onude eest. Mul pole selle vastu midagi, mida rohkem taiskasvanuid lapse ymber, seda parem. Nagu oeldakse - it takes a village to raise a child.
Tana veel koristasime siin ja nyyd ongi aeg pesema ja siis tuleb filmiohtu.

No comments:

Post a Comment