Friday, April 22, 2011

Vaba päev

Nii mõnus on istuda arvuti taga, juua kohvi ja surfata netis. Ja olla üksi kodus.
Seda juhtub üliharva. Täna mul vaba päev, Marleen on koolis ja mees tööl.
Saabusin just jõusaalist, kus sai tehtud korralik trenn.
Meil siin väike võistlust naiste vahel, et kes suveks paremasse vormi saab.
Kõik üritavad suveks alla saada. Mõnes mõttes see paneb rohkem liigutama küll.
See ju igakevadine teema, et talvel kogutud rasv vaja maha saada.
Samas miks ei võiks aastaringselt natuke rohkem pingutada ja end vormis hoida?
Olengi aru saanud, et allavõtmine ei olegi nii raske, kui kaalu säilitamine.
Eelmine aasta sain päris ilusti alla suveks, tehes trenni ja piirates söömist.
Ent poole suve pealt läks elu kiiremaks, trenn vajus ära, lisaks panid erinevad pidustused põntsu. Ja nii see läks. Jõuludeks tuli mul ema siia ja alati, kui ema meil külas, võtan ma juurde.
Sest alati üks vaaritamine käib. Ja ema tehtud toidud on ju parimad.
Nõnda ongi mulle kogunenud just puusadele ja kintsudele mingi kahtlane pekikiht...
Peale sünnitust olen alati hädas olnud, et kõht pole enam see ja ei saagi enam kunagi endiseks ( mitte et mul kunagi ülilame kõhtu on olnudki, ikka natuke pehmeke ). Nüüd vaatan, et just tagumikust ja puusadest ei taha see pekk kaduda.
Ei ole trenni tegemine kerge, ei ole. Mõtled, et miks see peab nii raske olema.
Mul on hunnik videosid, mille järgi teen kodus, kõige karmim nendest on Jillian Michaels, kes on ka teleshow The Biggest Loser treener, see on siis see, kus tugevalt ülekaalus inimesed võistlevad, kes rohkem alla saab võtta. Tema trenn on ikka üle kõige. Üleeile tegin seda ja siiani lihased löövad tuld. Ega mul muud varianti eriti polegi, kui teha kodus videote järgi, või siis jõusaalis käia. Tavaliselt käin seal korra-kaks nädalas, kui Marleenil on samal ajal ujumine, sest muidu mul pole teda kuhugi panna. Seal on küll lastenurk, kuid ta nii suur juba, et tal igav seal. Lisaks ei meeldi mulle avalikus kohas näost punane higistamine, ei meeldi. Õhtuti on ka jõusaal puupüsti täis. Rühmatreeningud mulle ka ei meeldi. Kuigi mulle meeldib näiteks praegu nii populaarne Zumba, mida mu meheõde hoolega harrastab. Tahaksin veel teha Pilatest, kuid kunagi selleni pea ei jõua. Tegelt ideaalis peakski tegema neid trenne, mida ise kõige rohkem naudid. Ideaalis võiks kodus paar masinat ka olla.
Leidsin hea lehekülje www.freedieting.com. Seal väga palju informatsiooni. Panin enda ja mehe andmed sisse ja no minu ideaalkaalust ongi mul vaid umbes 4-5 kg puudu. Mehel aga 50 kg....
Mehele mul meeldib kange kangutada, kuid mitte eriti cardiot teha. Nõnda ongi tal õlalihased ja käelihased suured, kuid kõht ikka ees. Tal kõrge vererõhk ka, ning olen ta pärast natuke mures.
Ise ta väidab, et tunneb ennast suurepäraselt ja energiat on tal tõesti mitme eest, kuid eks vanuse lisandudes risk tervisele ka suureneb. Ütlesin mehele, et tehku vähemalt korralik elukindlustus ära. Kahjuks nii see on, et mehed ei mõtle nii palju enda tervisele, kui naised.

2 comments:

  1. sul on siis kõva iseloom. sest kodus treenimine just seda nõuabki, palju lihtsam on kambakesi pingutada...
    tubli oled! Mina ei jõua jõusaali ja ega mulle ei meeldiks ka see,mulle meeldiks vesiaeroobika ja rulluisutamine on ka lahe. aga taas, kui keegi sunniks ja ajaks mind koduuksest välja, siis poleks mingit probleemi sõita, aga yle läve paku ei saa kuidagi astutud...

    ReplyDelete
  2. heh, ei ole mul mingit iseloomu, st mul on moneks ajaks ja siis on kooga :)
    mulle just meeldib omaette teha, omas tempos, olengi vist seda tyypi, kellele meeldib paljusid asju yksi teha, mingi iseloomu viga vist ;)
    koige raskem ongi see enda kodust valja ajamine voi kodus video peale panemine, selleks peabki ennast taiega sundima, vahemalt mina.
    onneks marleenil nyyd kaks korda nadalas samas majas trenn, kus on jousaal, siis ma niikuinii olen juba seal :) kodus tegemine on raskem, sest siis pean leidma tunnikese, kus keegi mind ei tylita ja on jalust ara, vahest see aga ei onnestu. videote puhul on hea, et saad teha pausi, kui vaja ja treenerid seal yldiselt pushivad sind paris palju. et noh nagu oleksidki ryhmatreeningus. mina unistan mingist masinast kodus, kuhu saaks vajadusel kiiresti peale karata ja teha kiire trenni.
    lugesin just kuskilt, et iga inimene peaks trenni tegema tund aega paevas 7 paeva nadalas.
    no minul kyll sellist voimalust ei ole. et siis peaks hommikul vaga vara end yles ajama ja tegema naiteks yhe trenni hommikul ja teise ohtul. ma ei tea, millisel normaalselt tootaval pereinimesel sellist aega ja energiat leidub...

    ReplyDelete