Tuesday, December 1, 2009

Esimene detsember - pakapikud piiluvad!?!

Ongi kaes detsember, see joulukuu ja meil ka ilmad lopuks talvised. St muidugi ilma lumeta veel, kuigi juba lubab miskit see nadal. Tavaliselt suurt lund enne jaanuari-veebruari ei tule, loodetavasti jaab see talv yldse ara, kuna kaks viimast talve oleme lumevangis pidanud istuma paar paeva. Talvekumme siin teatavasti ei ole ja juba suurema vihmaga soidavad inimesed nagu esimest korda, vaikse ja lume ja jaaga tuleb kovasti aega varuda. Minu rekord on 1,5 tundi kojusoitu, tavaliselt votab 25 minutit.
Thanksgivingu pidustused on onnelikult seljataga, koik laks suht rahulikult ja ilusti. Neljapaeval olime siis mehe vanemate juures maal ja sai soodud ja joodud, kohati tuli juba joulutunne peale, kuna mehe ema oli teinud pasteeti, sylti ja hapukapsaid, lisaks minu mees seapraadi. Puudu jaid vaid verivorstid.
Tahan ise ka see aasta pasteeditegemise kasile votta, enda tehtud pasteet on ikka nii hea. Vein meil on nyyd ka valmis ja seda peaks moneks ajaks jaguma, vaga hea tuli valja see aasta, vaikselt degusteerin juba.
Reedel kaisime lastega kinos vaatamas filmi Christmas Carol ja pettusin kovasti, kai selline raha valja, taiesti mottetu. Pop-corn ja joogid maksavad vaata et sama palju kui piletid ise. Aga noh laps noudis kinno ja polnud ammu kainud, tavaliselt kaime vaatamas vaid neid filme, mida toesti oodanud.
Parast soime meie juures seaprae jaanuseid ja joime kuuma viskit teega ja likoori jaatisega, jubedad gurmaanid ikka. Ning nagu viimasel ajal meil soltuvuseks, tegime ka paar Scrabble-i mangu. Mehe oel on mingi antiikne, peaks endale tegema jouludeks kingi ja ostma moodsa, just telekas reklaamis. Aga mees juba teatas, et joulud see aasta jaavad ara. Meil palju kulutusi toesti olnud nyyd aasta lopus, just saime mehe auto parandusest katte ja yleeile oli mehe pojal 16a synnipaev, sai uue mobiili ja muidugi ei saanud ka tytart ilma jatta, nii see tanapaeva laste elu on. Mobiilid, lapakad, I-podid, Wii-d, Playstationid, Nintendod, autod ja mida koik veel.
Motlen, et meie ajal ei olnud midagi ja saime ka hakkama, olime ka onnelikud, ei surnud ara. Maletan, et ma unistasin musakeskusest ja kunagi seda ei saanud, kui lopuks ise toole laksin ja siis ostsin endale. Nyyd pole seda vajagi, muusikat saab kuulata ka arvutist voi raadiost. Minu laps veel onneks ei oska neid asju nouda, ainuke asi, mida ta soovib jouludeks, on Nintendo DS mang ja selle ta ka saab, kuna on olnud tubli. Kuigi eks midagi nipet-napet tuleb ikka veel juurde osta, tulemas on Indianapolise eestlaste joulupidu ja muidugi peavad emme-issi jouluvana mangima.
Ja hakkabki joulumoll pihta, igal pool on kaunistused yleval, kaasa arvatud meil. Ilus on ja vaikselt hakkab pyhadetunne peale tulema. Mulle meeldib istuda kyynlavalguses ja kuulata joulumuusikat, vaga rahustav. Tegelikult peaksidki ju joulud olema vaiksed ja rahulikud pyhad, tanapaeval kahjuks kaasneb sellega aga jube ostupaanika ja moll. Me yritame seda valtida. Kuigi ega paris ei paase, lapsel koolis kontsert tulemas, midagi vaja ka sobrannadele vaadata, mul too juures vaike pidu ja kinkide vahetamine. Onneks plaanis see aasta votta puhkus peale joule ja teha perega vaikene paaripaevane reisikene, eks nais, kas onnestub.

No comments:

Post a Comment