Wednesday, April 4, 2012

Arenguvestlus

Eile oli Marleenil koolis järjekordne arenguvestlus ehk Parent-Teacher conference.
Marleeni õpetaja vist fännab neid, sest see oli juba kolmas kord.
Ma enam-vahem teadsin, mida ta ütleb, sest kaks esimest korda oli tema jutt täpselt sama :)

Alguses siis ülevaade üleriigilistest tasemetestidest, mida siin tehakse ka mitmeid kordi kooliaasta jooksul. Marleen on alati skoorinud kõvasti üle keskmise ja sellega muret ei ole.
Alates kolmandast klassist teevad kõik lapsed ka ISTEP testi ja IREAD testi. Nende testitulemuste järgi pannakse koolid paremusjärjestusse. Vaatasin huvi pärast järgi, et umbes 1000 algkoolist kogu meie osariigi peale oli Marleeni kool eelmise aasta tulemuste põhjal täpselt keskel.

Siis alati Marleeni õpetaja kiidab, kui tubli Marleen on, kõige paremini käituv laps ja üldse igati toreda ja kihvti iseloomuga. Et võtab koolitööd tõsiselt, kuid oskab ka nalja teha.
Selles suhtes mulle siin Usas meeldib, et õpetaja ja laste vahel on selline familiaarne lõõpiv suhtlemine, kuid samas lapsed austavad õpetajat ja vastupidi. Vähemalt on see minu kogemus.
Samas vahest Marleen ikka räägib, kuidas õpetaja oli kõigi peale pahane ja karjus ja tema kartis.
Eks peabki natuke kartma, ma leian. Muidu ju lapsed astuvad pähe. Ei kujuta ette õpetajatööd päevad läbi umbes 20-25 erineva iseloomuga õpilasega.

Siin on iga aasta erinev õpetaja ja seega tuleb kevadel jälle hüvasti jätta. Kui on hea õpetaja, siis on kahju. Marleeni parimad õpetajad ongi olnud praegune vanem meesõpetaja ja esimeses klassis, kui oli ka vanem naisterahvas. Ma olen alati viinud õpetajatele lilled ja raamatupoe kinkekaardi, kuigi siin pole kombeks viia lilli. Aga õpetajatel on alati olnud väga hea meel.

Õpetaja kiitis ka meid, vanemaid ja ütles, et oleks rohkem nii huvitavaid ja toredaid.
Tõesti häbene silmad peast.
Ta on algusest peale olnud vaimustatud meist kui eurooplastest.

Kirjutan tool edasi, nonda tapitahti pole.

Yhesonaga et Marleen on nii tubli ja vahva ja ninnu-nannu, aga mina ei saanud ja ytlesin, et noh
see on vaid klassis opetajaga, et kodus naitab natuke teist iseloomu. Nagu varem maininud, kahtlane eelpuberteet valja loomas ja eks iseloom ka. Nimelt siis vastav "attitude" ehk ninatark suhtumine ja vaidlemine vanemate inimestega nagu naiteks emaga ehk minuga. Kusjuures issiga ei vaidle niimoodi.
Naiteks sain koolist paberi, kus ytles, et reedel tehakse munadepyhapiknik ja vanemad on ka oodatud.
Marleen vaidab, et see on jargmine reede, mitte see reede. Ma ytlesin, et paberi peal kirjas, et see reede. Ja laheb tuline vaidlus lahti, just tema poolt. Isegi paberit ei uskunud, sest opetaja olla vaitnud, et see on 13. aprill.  Ma olen juba nii palju targemaks saanud, et ei vaidle vastu, jaan rahulikuks ja ytlesin Marleenile, et mis me ikka vaidleme, kysime opetaja kaest koolis jargi.
Opetaja tegi suured silmad, kui kuulis, et Marleen ei uskunud mind, et see reede on piknik. Ja paberit ka ei uskunud. Kysis siis, et ei tea kummalt vanemalt see vaidlemine ja poikpaisus tuleb ja Marleen teatas, et isalt.
Lapse suu ei valeta :)

Siin link Marleeni koolilehele, kui kedagi huvitab.

http://www.ics-charter.org/ices

Moned pildid ka.
Marleeni klassi Spring Musical, teemaks piraadid. Marleen on keskel punase peapaela ja silmaklapiga.


Marleen enne jõulukontserti enda kapi ees.


Marleeni "lockeri" ehk kapi sisemus. Patrioot noh.


Marleeni klass.


1 comment:

  1. meil on see arenguvestlus ees. just sain õpetajalt meili, et valiksin aja välja, a mitte ei viitsi pead ragistada ja mõelda välja, mis päev mulle sobiks :P

    klass on marleenil lahe. peaks ka fotoka kooli kaasa võtma ja mälestuseks mõned klõpsud tegema, sest ega mari-ly algklasside majas enam kaua käi, järgmine aasta viimane, siis kolib suurde majja kõrvale ja sinna väikeste majja enam asja pole :P kuigi vend hakkab seal kohe käima, kui tema sealt minema kolib :P

    ReplyDelete