Saturday, December 11, 2010

Remont, remont, remont

Ma ei tea, mis meil mehega arus oli, aga alustasime eelmine nädalavahetus köögi remonti.
Plaanis oli see kevadeni edasi lükata, kuid otsustasime, et teeme ära. Kuigi just saime elutoa valmis ja kõik ilusti koristatud ja sätitud. Nüüd jälle elamine pahupidi keeratud.
Midagi erilist me ei tee, põhiline, mis vajas vahetamist, oli linoleum põrand. Paneme laminaadi.
Ja värvime seinad ja kapid üle. Korralik köögiremont on päris kallis asi ja me teeme hetkel nn kiire sanitaarremondi. Kapid on iseenesest korralikud, kuigi muidugi kulunud, vähemalt 50a seal ees olnud kindlasti. Samas kui nii kaua vastu pidanud, peavad veel. Ja uue värvikorra all paistavad nagu tutikad. Ja no seinad on ka nagu on. Vana kipsplaat. Kuid jällegi, niikaua vastu pidanud, peavad veel. Põranda materjali saime üliodavalt allahinnatult ja selle tõttu otsustasime ka asja ette võtta. Linoleum on ikka üks jube ajast ja arust asi, mida väga vastik puhastada, võtab kõik mustuse enda sisse. Oleme mehega värvinud terve eilse õhtu kella südaööni välja ja täna pool päeva. Jäänud on veel kapiuksed, aga neid saab teha ka keldris eraldi. Põhiline, et saaks homme põranda pandud, mehe isa tuleb appi. Kuna järgmine nädal mees kõik päevad tööl ja aega enam pole. Järgmine nädal tuleb üldse hullumaja. Marleenil on jõulukontsert, minul töökoha jõulupidu, eestlaste jõulupidu, lisaks Marleeni trennid ja jõulukingid oleks vaja ka ära osta. Terve elamine on nagu seapesa ja ema on mul juba 2 nädala pärast siin. Lisaks lubab homsest lumesadu iga päev ja kuni -15 kraadi külma. Ma ei jõua ära oodata, millal kõik möll möödas on ja saab lihtsalt olla. Otsustasime see aasta, et 24-ndal on igaüks oma perega, kuna mul mees tööl, siis me Marleeniga kahekesi ja läheme ehk kinno kui mingi hea film välja tuleb.
25-ndal saavad siis kõik eestlased mehe õe juures kokku. Kuna see aasta tuleb palju külalisi kõigil Eestist, siis otsustasime teha kergemalt, ilma omavaheliste kinkide ja pika lauata. Teeme rootsi laua, igaüks toob midagi. Suurte pidude pidamine on ikka väga väsitav ja kulukas, eriti tegijale. Mina võtan hea meelega rahulikumalt ja tahan lihtsalt nautida vaikust ja rahu ja olla oma perega. Saan aasta lõpus ka ekstra 3 päeva vabaks, nii et puhkus missugune.

1 comment: