Friday, June 3, 2011

Pea laiali otsas

Viimane nadal aega olen nagu mingi uimane peata kana, teen yhte asja, kuid motted on mujal, mille tagajarjel teen lollakaid vigu tool ja kodus kogu aeg keeran midagi nassu.
Motetega olen juba taiesti Eesti lainel, kogu aeg kummitab peas, mis oleks veel vaja kaasa osta ja
ara teha ja korraldada enne, kui laheme. Alguses tundus, et aega on kyll, nyyd on tekkimas vaike paanika, kuna aeg lendab ja yritused ja tegemised kuhjuvad.
Ma ei ole ikka veel aru saanud, mis ilmad Eestis on ja milliseid riideid tasuks kaasa votta.
Vend vaitis, et ohtuti ja hommikuti ikka jahe ja vaja soojemaid riideid. Samas yks paev oli ju 29 kraadi sooja. Mine vota kinni. Peab vist koigeks valmis olema. Vaatan, et oositi laheb ikka 10 kraadi peale oosel, meil oosel 20 kandis, samas, mis Eestis paeval.
Avastasin, et Marleenil koik teksad vaikseks jaanud, samuti dressipyksid ja uusi tosse pole ostnud yle aasta, kuna neid riideid ta siin nii vahe kannab lihtsalt. Kilejope vist ka vaike. Oeh.
Meil on ametlikult suvi, basseinid lahti ja iga paev on olnud yle 30 kraadi sooja. Oleme kainud ujumas pea iga paev, lastel lobu laialt. Ise korvestasin end eelmine nadalavahetus ara esimese hooga, ei viitsinud paiksekreemi peale panna. Tahaks mingi jume peale saada, aga no mul nii hele nahk, et pigem polen ara.
Marleenil on teine klass ka ametlikult labi eilsega, jargmine aasta laheb juba uude kooli.
Sain ta loteriiga sisse nn charter kooli, mis riiklik kool ja tasuta, kuid natukene erineva systeemiga kui tavakoolid. Vaatasin, et peale Marleeni jai nimekirja veel yle 10 lapse, kes kandideerisid kolmandasse klassi. See on siin meie kandis yks vaheseid koole, kus ei ole ylekaalus mehhiklased ja mustad. Kaisin uue hambaarsti juures teisipaeval ja tuli valja, et arsti lapsed kainud seal koolis aastaid ja ta vaga rahul. Mul oli hea meel seda kuulda, kuna ma natuke ikka pabistan, kuidas seal on. Natuke kaugemale jaab see kool meist, umbes 10 minutit soitu endise 5 minuti asemel ja minu jaoks teises suunas kui tookoht, kuid mees ytles, et ta on nous viima, kui ei pea maksma. Marleeni koolimaks oli meile ikka vaga suur valjaminek iga kuu ja kergendus on, et see nyyd jaab ara. Alguses kartsin, et ta vaga kurb, kuna sobrad jaavad ju maha, kuid onneks ta on isegi arevil ja ootab uude kooli minekut. Nende oppeaasta on pikem, st et suvevaheaeg on ainult 6 nadalat pikk, mis mulle sobib, kuna seda vahem mul muret, kuhu laps suvel panna. Uus kooliaasta algab tal juba 28. juulil.
Mees mul jah tootab nyyd paeviti ja pikad paevad ka. Teeb fyysilist tood endise autosoidu asemel ja on ohtuteks rampvasinud, naeran ta yle, et nyyd teed ikka toelist tood. Muidugi selles suhtes oli ta ohtune too parem, et ei olnud vaja muretseda lapsehoiu parast suvel ja koer oli jalutatud ja murud niidetud ja tihti ka toit valmistatud. Muretsen juba, et kuidas ta siin yksi hakkama saab, lisaks tal ju veel teine tookoht paar ohtut nadalas ja lisaots muru niitmise naol ja vanemate maamajas ka vaja kaia niitmas ja kastmas. Vahemalt ehk ei hakka yksindusest nutma siin.
Yleeile sain tunda, mis on kahe lapsega kaia toidupoes. Votsin mehe oepoja ujuma kaasa meiega, juba basseinis kaitusid nagu metslased. Nii kui poe uksest sisse saime, hakkasid nad yksteiste voidu koike nappima ja iga asja kohta kysima, et kas seda saame osta. Lopuks lasin neil valja valida jaatise. Pool tundi seisti ja valiti. Mehe oepoeg teatas parast autos, et ta annab yhe jaatise Marleenile ja ylejaanud votab koju, pakis oli 6 jaatist. Ma tegin paki pooleks ja ytlesin oepojale, et jagagu odedega ka. Kartulid, mille parast ma poodi yldse laksin, jatsin aga poodi maha ja avastasin alles jargmine ohtu, kui tahtsin hakata kartuleid koorima.
Hakkasin motlema, et milline variant oleks lastega koige kergem, kas poiss ja tydruk, kaks poissi voi kaks tydrukut. Usun, et viimane variant koige kergem ja kaks poiss koige raskem.
Tegelt poiss ja tydruk on isegi koige parem, nagu tasakaalus. Aga kaks last on ikkagi kaks last, eriti kui nad pea yhevanused. Yhel lapsel ei tule igasuguseid motteid pahe, kuid kahekesi moeldakse igast asju valja ja kui muidu Marleen on nagu kukununnu, siis mehe oepojaga koos on ta vahest nagu poiss. Tegelt on nad koos toredad ja yles kasvavad nagu kaksikud.

No comments:

Post a Comment